دوشنبه, ۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-25
کد خبر: 4433 |
تاریخ انتشار : ۲۴ آذر ۱۴۰۱ - ۱۵:۵۲ |
ارسال به دوستان
پ

محافظت از سلامت بدن و تغذیه سالم همیشه هم گرانبها نخواهد بود. استفاده از ادویه ها در رژیم غذایی می تواند ضامن سلامت ما باشد.

با سرد شدن هوا و به ویژه پس از تجربه نسبتا طولانی همه‌گیری کرونا در سراسر جهان برای بسیاری از ما تقویت ایمنی بدن بیش از هر زمان دیگری مهم شده است.

متخصصان می‌گویند: خوشبختانه راه تقویت سیستم ایمنی بدن نه پرخرج است و نه پیچیده. آنها تاکید دارند که بهترین توصیه برای تقویت سیستم ایمنی بدن، انتخاب مواد غذایی مناسب در کنار سبک زندگی سالم است.

به گزارش نشریه پزشکی “اِوری‌دی هلث”، گیاهان و ادویه‌ها برای قرن‌ها در نقاط مختلف دنیا به‌عنوان دارو مورد استفاده قرار گرفته‌اند و می‌توانند یکی از قوی‌ترین ابزارهای غذایی برای بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن باشند.

زردچوبه

این ادویه با سابقه طولانی استفاده در طب هند باستان به‌عنوان درمانی برای شرایط التهابی، بسیار مفید است. استرس اکسیداتیو، یک پدیده ناشی از عدم تعادل بین رادیکال‌های آزاد (مولکول‌های ناپایدار که اغلب توسط آلاینده‌های محیطی ایجاد می‌شود) و آنتی‌اکسیدان‌ها (مولکول‌هایی که رادیکال‌های آزاد را خنثی می‌کنند) است. کورکومین، ترکیب فعال اولیه در زردچوبه، خواص ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی قدرتمندی دارد و نشانگرهای استرس اکسیداتیو را بهبود می‌بخشد. زردچوبه در حضور برخی چربی‌ها و همچنین “پیپرین”، ترکیب موجود در فلفل سیاه، بهتر جذب می‌شود.

زنجبیل

قرن‌هاست که مردم برای درمان سردرد، سرماخوردگی، حالت تهوع و استفراغ به این ادویه گرم روی آورده‌اند. در مطالعه‌ای که در مجله تخصصی “اتنوفارماکولوژی” منتشر شد، مصرف زنجبیلِ تازه به مبارزه با ویروس سین‌سیشیال تنفسی انسانی (RSV)، نوعی ویروس تنفسی رایج که علائم خفیف و شبیه سرماخوردگی ایجاد می‌کند، کمک می‌کند. ترکیبات موجود در زنجبیل موسوم به “جینجرول” و “شوگاول”، خواص آنتی‌اکسیدانی، ضدالتهابی و ضد درد از خود نشان داده‌اند و این ترکیب‌ها به تقویت سیستم دفاعی بدن کمک می‌کنند.

دارچین

مطالعات تغذیه‌ای همچنین نشان داده‌اند که دارچین دارای خواص آنتی‌اکسیدانی بسیار زیادی است. این ادویه فواید ضدقارچ، ضدباکتری و ضدالتهابی دارد. “سینام آلدهید”، یکی از ترکیبات فعال اولیه موجود در دارچین است که اثرات ضدالتهابی قوی دارد. این ترکیب ممکن است از رشد باکتری “لیستریا” جلوگیری کند.

فلفل قرمز

شاید شما “پاپریکا” (فلفل قرمز) را با سلامت سیستم ایمنی مرتبط نکنید اما این ادویه سرشار از ترکیبات مفیدی مانند ویتامین C و A است. ویتامین C (اسید اسکوربیک) یک آنتی‌اکسیدان است که به محافظت از بدن در برابر رادیکال‌های آزاد، کمک می‌کند. بر اساس یک مقاله تحقیقاتی منتشر شده در نشریه “نوتری‌ینتز”، این ویتامین همچنین به حفظ سلامت سلول‌های ایمنی شما کمک می‌کند. درهمین‌حال، ویتامین A به تنظیم پاسخ‌های ایمنی کمک می‌کند. بعلاوه “کپسایسین”، ترکیبی که تندی فلفل از آن ناشی می‌شود نیز می‌تواند درد و التهاب را تسکین دهد.

منبع : ایسنا

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط دلاوران مرصاد در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید