پنجشنبه, ۱ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-21
کد خبر: 21931 |
تاریخ انتشار : ۱۷ مهر ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۸ |
ارسال به دوستان
پ

این عملیات را «نبرد عزت، سربلندی و دفاع»است

حماس بزرگترین حمله سال‌های اخیر  به اسرائیل را انجام داد و بیش از صدها صهیونیست را به هلاکت رسانده و تعداد قابل توجهی را نیز به اسارت گرفته است .

این حمله در بحبوحه موج اخیر عادی سازی بین اسرائیل و کشورهای عربی صورت می گیرد.

بنابراین، کشورهای بزرگ عربی چه واکنشی نشان دادند؟

گروه فلسطینی حماس بزرگترین حمله سال‌های اخیر را به سمت نیروهای رژیم اشغالگر قدس  انجام داده است و در یک عملیات غافلگیرانه که شامل ورود  تکاوران زمینی و  دریایی و همچنین حمله  هوایی با استفاده از پاراگلایدر به اسرائیل پس از رگبار راکت از نوار غزه بود، بیش از صدها نفر نظامی صهیونیست را به هلاکت رسانده است .

همچنین  در حملات اسرائیل  به نوار غزه تعداد زیادی از مردم غیر نظامی فلسطینی  فلسطینی به شهادت رسیده و بیش از ۱۶۰۰ نفر را در غزه مجروح شده اند.

اسرائیل گفت که حماس اعلام جنگ کرده است و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر، قول داده است که «پاسخ خواهد داد »

حمله بزرگ حماس در حالی رخ داد که عربستان سعودی و اسرائیل در تلاش برای رسیدن به توافقی با میانجیگری ایالات متحده برای عادی سازی روابط بودند.

توافق برای عادی سازی روابط پس از آن که امارات، بحرین و مراکش روابط را در توافق بحث برانگیز توافقنامه ابراهیم در سال ۲۰۲۰ عادی کردند.

حمله حماس همچنین پس از حملات مرگبار اخیر نیروهای اسرائیلی و شهرک نشینان اسرائیلی علیه فلسطینیان در کرانه باختری صورت گرفت.

در ادامه اولین واکنش های کشورهای کلیدی عربی به درگیری ها را با هم مرور می کنیم  :

 

عربستان سعودی

در بیانیه وزارت امور خارجه آمده است که عربستان سعودی  درگیری  بی‌سابقه بین گروه‌های مختلف فلسطینی و نیروهای اشغالگر اسرائیل را به دقت زیر نظر دارد درگیرهایی که منجر به تشدید خشونت‌ها در چند جبهه شده است.

در این بیانیه آمده است که ریاض خواستار “توقف فوری تنش ها” بین دو طرف و “حمایت از غیرنظامیان” است.

در این بیانیه آمده است که عربستان سعودی با توجه به “اشغال مستمر و محرومیت مردم فلسطین از حقوق مشروع خود و همچنین تحریکات عمدی مکرر علیه مقدسات آنها” هشدارهای مکرری درباره تشدید تنش داده است.

عربستان در این بیانیه از جامعه بین‌المللی خواست تا «مسئولیت‌های خود را انجام دهد و یک فرآیند صلح‌آمیز معتبر را که منجر به راه‌حل دو کشوری گردیده که امنیت و صلح را در منطقه پایدار می سازد را در دستور کار خود قرار دهند تا از غیرنظامیان محافظت کنند».

قطر

قطر که به شدت مخالف عادی سازی روابط با اسرائیل است، نسبت به تحولات نوار غزه ابراز “نگرانی عمیق” کرد.

در بیانیه ای که از سوی وزارت امور خارجه منتشر شد اعلام گردید که « اسرائیل تنها مسئول تشدید تنش ها به دلیل نقض مستمر حقوق مردم فلسطین، از جمله تجاوزات مکرر اخیر به مسجد مقدس الاقصی است.»

قطر در این بیانیه از جامعه بین‌المللی خواسته است که «اسرائیل را مجبور  کند که نقض آشکار قوانین بین‌المللی را متوقف نماید و خود را ملزم به  احترام گذاردن به  تصمیم‌های مشروع بین‌المللی و  رعایت حقوق تاریخی مردم فلسطین  بداند و همچنین  از استفاده از این رویدادها به عنوان بهانه‌ای برای شعله‌ور کردن یک آتش جدید جلوگیری کرده و جنگ نامتناسب علیه غیرنظامیان فلسطینی در غزه را متوقف بسازد .

این بیانیه بار دیگر بر موضع ثابت قطر در حمایت از آرمان فلسطین و حقوق مشروع مردم فلسطین، از جمله ایجاد کشور مستقل خود بر اساس مرزهای ۱۹۶۷ با پایتختی بیت المقدس شرقی، تاکید کرد.

 متحده عربی

امارات در بیانیه ای «نگرانی عمیق» خود را نسبت به تشدید تنش ابراز کرد و بر لزوم «توقف تشدید و حفظ جان غیرنظامیان» تاکید کرد.

امارات در این بیانیه به همه قربانیان درگیری های اخیر “تسلیت صمیمانه” گفت.

امارات این بیانیه خواستار «فعال شدن مجدد گروه چهارجانبه بین‌المللی برای احیای مسیر صلح اعراب و اسرائیل» شد و از جامعه بین‌المللی خواست تا تمام تلاش‌های انجام شده برای دستیابی به صلح جامع و عادلانه را پیش ببرند و از کشیده شدن منطقه به سطوح جدید منتهی به جنگ  جلوگیری کرده و مانع خشونت، تنش و بی ثباتی در منطقه شوند.

کویت

کویت “نگرانی شدید” خود را از تحولات بین اسرائیل و فلسطینی ها ابراز کرد و اسرائیل را مسئول آنچه “حملات آشکار” خواند، دانست.

وزارت امور خارجه در بیانیه‌ای از جامعه بین‌الملل خواسته است که اقدامات تحریک‌آمیز اشغالگر و سیاست گسترش شهرک‌سازی را متوقف کند.

عمان

خبرگزاری دولتی به نقل از بیانیه رسمی گزارش داد، عمان از اسرائیل و فلسطینی ها خواست حداکثر خویشتنداری را به کار گیرند.

در این بیانیه از جامعه بین‌المللی و طرف‌های بین‌المللی خواسته شده است که «فورا برای توقف تشدید تنش‌ها و توسل به قواعد حقوق بین‌الملل، مداخله کنند».

مصر

مصر که روابطش  در سال ۱۹۸۰ بر اساس یک معاهده صلح با اسرائیل عادی شد، در بیانیه ای از سوی  وزارت امور خارجه که توسط خبرگزاری دولتی این کشور منتشر شد، نسبت به “عواقب شدید” تشدید تنش ها بین اسرائیل و فلسطینی ها هشدار داد.

مصری ها خواستار «اقدامات خویشتنداری و پرهیز از قرار دادن غیرنظامیان در معرض خطر بیشتر» شد.

سامح شکری، وزیر امور خارجه مصر نیز در تماس تلفنی با جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، درباره تحولات بین اسرائیل و فلسطینی ها از شامگاه جمعه گفت وگو کرد و گفت که هر دو طرف باید برای جلوگیری از خطرات جدی خویشتن داری کنند.

مراکش

وزارت امور خارجه در بیانیه ای اعلام کرد: پادشاهی مراکش نگرانی عمیق خود را از وخامت اوضاع و شروع عملیات نظامی در نوار غزه ابراز می کند و حملات علیه غیرنظامیان را در هر کجا که باشند محکوم می کند.

حزبالله لبنان

حزب الله لبنان در بیانیه ای از حماس به دلیل “عملیات قهرمانانه” آنان  قدردانی کرد.

جنبش شیعه لبنان در بیانیه‌ای با قدردانی از حماس و شاخه مسلح آن، گردان‌های عزالدین قسام، به خاطر «عملیات گسترده و قهرمانانه» گفت: «حزب‌الله به مردم مقاومت‌کننده فلسطین تبریک می‌گوید».

حزب الله گفت که  تحولات منطقه  را دنبال می کند و “در ارتباط مستقیم با رهبران مقاومت فلسطین در داخل و خارج از کشور است”.

حزب الله اضافه می کند  عملیات حماس در اسرائیل “پاسخی به جنایات مستمر اشغالگران و تداوم حمله به اماکن مقدس” است.

گروه مورد حمایت ایران همچنین گفت که عملیات حماس “پیامی است برای جهان عرب وجهان  اسلام و کل جامعه بین المللی، به ویژه آنهایی  که به دنبال عادی سازی روابط با رژیم اشغالگر قدس  هستند”.

در سال ۲۰۰۶، حزب‌الله و اسرائیل در یک جنگ ۳۴ روزه با یکدیگر جنگیدند که بیش از ۱۲۰۰ شهید  در لبنان برجای گذاشت که اکثراً غیرنظامی بودند و ۱۶۰ نفر در اسرائیل که اکثراً سرباز بودند به هلاکت رسیدند.

سوریه

وزارت خارجه سوریه عملیات حماس را دستاوردی افتخارآمیز خواند که ثابت می کند تنها راه فلسطینی ها برای دستیابی به حقوق مشروع خود مقاومت در همه اشکال آن است.

سوریه همچنین “حمایت” خود را از مردم فلسطین و نیروهای “مبارزه با تروریسم صهیونیستی” اعلام کرد.

یمن

شورشیان حوثی که صنعا، پایتخت را کنترل می کنند، گفتند که از “عملیات قهرمانانه جهادی” حمایت می کنند.

در بیانیه ای که در وب سایت خبرگزاری سابا تحت کنترل حوثی ها منتشر شد ، گروه شبه نظامی وابسته به ایران گفت این حمله “ضعف، شکنندگی و ناتوانی” اسرائیل را آشکار کرد.

این عملیات را «نبرد عزت، سربلندی و دفاع» نامید.

به نقل از سایت نیو عرب 

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط دلاوران مرصاد در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید