شنبه, ۱۵ دی ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2025-01-04
کد خبر: 4194 |
تاریخ انتشار : ۱۶ آذر ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۶ |
ارسال به دوستان
پ

درحالی که تصور می‌شد تا زمان جفت‌گیری ایران و فیروز، پیروز به تنهایی لقب تنها یوز ایرانی تکثیر در اسارت را یدک بکشد، جدا کردن آذر و توران از طبیعت توسط چوپان باعث شد تا آذر و توران نیز به سرنوشت پیروز دچار شده و حالا ایران ۳ توله یوز در اسارت دارد.

به گزارش  دلاوران مرصاد به نقل از  خبرگزاری تسنیم، از زمانی که موضوع تکثیر در اسارت یوز در کشور مطرح شد، جمعیت کوچک یوزپلنگ‌ ایرانی به ۲ گروه یوزهای طبیعت و یوزهای تکثیر در اسارت تقسیم شد. پروژه تکثیر در اسارت که با “دلبر” و “کوشکی” کلید خورده بود، در ابتدا نتایج خوبی را به دنبال نداشت اما ادامه پروژه با “ایران” و “فیروز” نتیجه‌ای به نام “پیروز” را به دنبال داشت که به عنوان دستاورد علمی این پروژه محسوب می‌شود.

یوزپلنگ ایرانی , سازمان محیط زیست , حیات وحش ,

پیروز که تنها توله باقی‌مانده از ایران و فیروز است، اکنون ۷ ماهه است و پس از گذراندن چند ماه دشوار که چندبار هم تا آستانه مگر رفته بود، اکنون چالش‌های جسمانی را پشت سر گذاشته و در آستانه انتقال به پارک ملی توران و بازگشت به سرزمین مادری قرار دارد.

درحالی که تصور می‌شد تا زمان جفت‌گیری مجدد و احتمالی ایران و فیروز، پیروز به تنهایی لقب “تنها یوز ایرانی تکثیر در اسارت دنیا” را یدک بکشد، تولد غیرمنتظره ۲ توله یوز ماده و اقدام یک چوپان در جدا کردن آن‌ها از طبیعت، باعث شد تا این ۲ توله که آذر و توران نام گرفته‌اند، به سرنوشت پیروز دچار شوند و حالا ایران ۳ توله یوز در اسارت دارد.

یوزپلنگ ایرانی , سازمان محیط زیست , حیات وحش ,

هرچند آذر و توران برخلاف پیروز ۳ هفته‌ای از شیر مادر تغذیه کرده، تجربه شیرین آغوش مادر را تجربه کردند و شرایط بهتری در مقایسه با زمان یک ماهگی پیروز دارند اما قابل پیش‌بینی است که این دو خواهر نیز در مسیر رشد و بقا چالش‌هایی را تجربه کنند. با این وجود، تجربه بزرگ کردن پیروز و حضور افراد باتجربه‌ای ازجمله علیرضا شهرداری، دکتر بابک باستانی، بهرنگ اکرامی و سایر افرادی که در فرایند نگهداری از پیروز نقش داشته‌اند در کنار آذر و توران، این امیدواری را ایجاد کرده که این دو توله یوز مراحل رشد را آسان‌تر و کم‌خطر از پیروز طی کنند.

نکته قابل توجه درخصوص توله یوزها این است که اگرچه هر سه آن‌ها با استقبال عموم مردم در شبکه‌های اجتماعی روبه‌رو شده‌اند اما نباید فراموش کرد که جمعیت اصلی یوزپلنگ ایرانی، جمعیت یوز در طبیعت است که همچنان در توران و میاندشت حضور دارند و تکثیر در اسارت تنها سوپاپ اطمینانی برای حفظ ژنوم یوز است؛ لذا مطالبه‌گری مردم باید به سمت امن کردن زیستگاه برود.

یوزپلنگ ایرانی , سازمان محیط زیست , حیات وحش ,

نباید فراموش کرد که عملکرد اصلی سازمان حفاظت محیط زیست و سایر دستگاه‌ها از جمله منابع طبیعی، وزارت راه، وزارت صمت و سایر دستگاه‌ها باید در جهت ایمن کردن زیستگاه اصلی یوز از حضور چوپانان و گله‌داران، معادن، جاده‌ها، شکارچیان، قاچاقیان حیات وحش، سگ‌های گله و سگ‌های بلاصاحب و … باشد.

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط دلاوران مرصاد در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید